Stormen kunnen ernstige schade veroorzaken, zowel lichamelijk als materieel. In degelijke gevallen is het vaak mogelijk om een schadeclaim in te dienen voor compensatie voor de geleden schade. Belangrijke punten om te overwegen bij het indienen van een letselschadeclaim na een storm zijn:
1. bewijsmateriaal;
2. neem contact op met een letselschadeadvocaat;
3. doe onderzoek naar een aansprakelijke partij;
4. blijf binnen de wettelijke termijn voor het claimen van uw schade.
1. Bewijsmateriaal
Het is essentieel om te zorgen voor bewijsmateriaal wat het letsel aantoont. Maak bijvoorbeeld foto’s en documenteer lichamelijke verwondingen of psychische klachten nauwkeurig. Het is ook raadzaam om facturen, rekeningen en (medische)rapporten te bewaren. Dit geld ook voor verklaringen van getuigen die kunnen bevestigen wat de gevolgen waren van de storm.
2. Neem contact op met een letselschadeadvocaat
Zo snel mogelijk een letselschadeadvocaat inschakelen is van groot belang. Een gespecialiseerd advocaat kan u helpen bij het begrijpen van uw rechten en het indienen van uw claim. Ze kunnen onderhandelen met verzekeringsmaatschappijen en of de aansprakelijk gestelde tegenpartij. Zij zorgen ervoor dat u een eerlijke compensatie krijgt voor uw geleden schade.
3. Doe onderzoek naar een aansprakelijke partij
Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er een boom uit de tuin van uw buurman op uw huis is gevallen en daarmee schade heeft aangericht. In dit geval kan het zijn dat de schade is veroorzaakt voor achterstallig onderhoud. Als dit kan worden vastgesteld, dan is uw buurman de aansprakelijke partij in dit geval.
4. Blijf binnen de wettelijke termijn voor het claimen van uw schade
In Nederland gelden er verschillende verjaringstermijnen voor verschillende soorten claims. Een ervaren letselschadeadvocaat weet binnen welke termijn er gehandeld moet worden en kan u daar het beste over informeren. Het is essentieel om binnen deze termijnen te blijven om een succesvolle schadeclaim te kunnen indienen.
Comments