top of page
two-adult-black-and-tan-german-shepherds

LETSEL DOOR DIEREN

Ons team van toegewijde advocaten begrijpt het belang van uw zaak. Met ervaring in een breed scala aan expertisegebieden zal Buro Letselschade uw juridische kwesties met zorg en professionaliteit behandelen. Neem vandaag nog contact met ons op.

Letsel door dieren: Kop

LETSEL DOOR DIEREN

hondenbeet

SLACHTOFFER GEWORDEN DOOR EEN DIER?

Dieren blijven onvoorspelbaar, waardoor wij helaas veel (jonge) slachtoffers met letsel door dieren in onze praktijk zien. Maar wie is aansprakelijk voor bijvoorbeeld een beet van een loslopende hond of een trap van een manegepaard? 

 

In de praktijk ligt dit vaak nog ingewikkeld. Want wat bijvoorbeeld als u het paard huurt van de manege en het steigert uit schrik van een auto die veel te snel langsrijdt? Of als de hond van de buren u bijt omdat een andere hond hem aanvalt? En moet u zich tot een particulier wenden, tot een bedrijf, of tot een verzekeraar?

paard letsel

WANNEER HEEFT U EEN LETSELSCHADEADVOCAAT NODIG?

In het geval van letsel door dieren moet worden gekeken of een dier uit eigen energie heeft gehandeld, of als gevolg van handelen van de eigenaar. In beide gevallen kan de eigenaar ofwel de bedrijfsmatig gebruiker aansprakelijk zijn. 

Een letselschadeadvocaat weet precies wat uw rechten zijn als u letsel oploopt door het toedoen van dieren. Zelfs als de aansprakelijkheid direct vaststaat, zien we dat slachtoffers vaak worden afgescheept met slechts een portie van hun rechtmatige schadevergoeding. Bovendien brengt dit onnodige stress met zich mee, die we u graag besparen. Er komt immers al meer dan genoeg op u af.

WAT KOST EEN LETSELSCHADEADVOCAAT?

Bij Buro letselschade gaat het om uw belang. Staat de aansprakelijkheid vast, dan verhalen we onze kosten op de wederpartij. Staat de aansprakelijkheid niet vast? Ook dan vechten we voor uw belangen binnen beperkte risico's. Mogelijkheden zijn No Cure No Pay, een vaste prijsafspraak, gefinancierde rechtsbijstand (pro deo) of uw eventuele rechtsbijstandverzekering. 

 

Als label van Rijppaert & Peeters Advocaten, beschikt u bij Buro Letselschade bovendien over een achterban met alle rechtsgebieden die uw zaak mogelijk kunnen ondersteunen. En uiteraard kunt u onze letselschadeadvocaten altijd eerst vrijblijvend bellen voor meer informatie en advies.

LETSEL DOOR DIEREN IN CIJFERS

letsel door dier

HONDENBETEN

Jaarlijks worden er naar schatting 150.000 mensen in Nederland gebeten door honden. Vaak gaat het hierbij ook om jonge slachtoffertjes, en soms met dodelijke afloop.

DIRECT AAN DE SLAG VOOR UW ZAAK

INTRODUCTIE

Letselschadezaken kunnen gecompliceerd zijn en daarom is het van cruciaal belang om goed geïnformeerd te werk te gaan. Daarom nemen we de tijd om uw verhaal te horen. U mag ervan uit gaan dat wij u bij elke stap van het proces goed begeleiden.

AAN DE SLAG

Ons team heeft de nodige ervaring en expertise in huis om uw zaak zo soepel mogelijk te laten verlopen. We gaan direct aan de slag voor uw zaak, en houden u steeds op de hoogte. Als u vragen heeft, hoeft u alleen maar contact met ons op te nemen.

SNEL RESULTAAT

We halen de onderste steen boven, onderzoeken de toedracht van het ongeval met feitonderzoek en stellen de verantwoordelijke aansprakelijk en onderzoeken op wie we uw schade kunnen verhalen. Indien nodig via een rechtszaak, maar altijd met uw belang voorop.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Bedankt voor de inzending!

Letsel door dieren: Contact
bottom of page