top of page
  • Foto van schrijverBuro Letselschade

Onzorgvuldige zorgverlener, gehandicapte Zaïro (14) overleden na te heet bad.

Bijgewerkt op: 3 dagen geleden

Op veertienjarige leeftijd is Zaïro overleden ten gevolge van een ernstige verbranding. Zaïro was meervoudig gehandicapt, kon niet praten en kreeg sondevoeding.         

 

Op 10 maart 2020 maakte de door het pleeggezin ingeschakelde zorgverlener de fout om Zaïro in een veel te heet bad te zetten. De zorgverlener wordt verweten dat hij de thermostaat te hoog had gezet, althans dat hij het water niet had gecontroleerd en dat hij ook niet heeft gebeld met de hulpdiensten toen hij kennisnam van de brandwonden. Het OM is een strafzaak gestart. De zaak is 11 januari 2024 inhoudelijk behandeld.  

 

Geen veilige en verantwoorde zorg

De zorgverlener was al in het vizier van de zorginspectie en had al eens een waarschuwing gehad.

 

Tot op heden – dus ook ná het incident van 2020 - is de zorgverlener nog individueel met zorgbehoevenden blijven werken.

 

Advocaat Mark van Raak staat pleegfamilie van Zaïro bij

Onze collega Mark van Raak treedt in deze zaak op als advocaat van de pleegfamilie van Zaïro. Hij heeft namens de nabestaanden vorderingen ingediend, waarbij hij ter zitting ook de ernst van de gevolgen heeft toegelicht.

 

Het OM eist een taakstraf van 180 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een 5-jarig beroepsverbod.

 

Uitspraak in de zaak van Zaïro

De rechtbank doet op 25 januari uitspraak.In het nieuws

Bekijk hier de uitzending van Hart van Nederland van donderdag 11 januari 2024.Overige nieuwsberichten betreffende deze zaak:


 

 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page