top of page
  • Foto van schrijverBuro Letselschade

Tips om veilig te kunnen genieten van uw vakantie!


Ontspannen en nieuwe herinneringen maken, dat zijn de voornaamste redenen om op vakantie te gaan. Maar helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Letselschade kan een vakantie snel bederven, zodat wij enkele tips voor u op een rijtje hebben gezet om letselschade op vakantie te voorkomen.


1. Verzekeringen:

controleer voordat u op reis gaat of uw reisverzekering alle gewenste dekkingen biedt. Let daarbij vooral op medische kosten, aansprakelijkheid en de geldigheid van uw polis.


2. Gezondheidsmaatregelen:

Bent u wel voldoende gevaccineerd voor het land van bestemming? En volg ook vooral de gezondheidsmaatregelen die gelden voor uw reisbestemming. Bijvoorbeeld wanneer u wel of niet kunt drinken uit de kraan. Neem indien nodig genoeg medicijnen en medische benodigdheden mee. Let wel op de wetten en regels van het land, zodat u zeker bent dat u uw medicijnen wel mag invoeren.


3. Wees alert op uw omgeving:

blijf waakzaam en let op mogelijke gevaren. Let vooral op druk bezochte plekken, gevaarlijke terreinen en potentieel onveilige situaties. Let daarbij ook op uw persoonlijke bezittingen


4. Georganiseerde activiteiten:

avontuurlijke activiteiten en excursies kun u het beste boeken bij betrouwbare aanbieders. Vraag naar veiligheidsmaatregelen en de nodige certificeringen. Denk bijvoorbeeld aan Padi certificaten voor duik excursies.


5. Medische noodgevallen:

zorg dat u weet hoe u de lokale hulpdiensten kunt bereiken bij noodgevallen.


6. Zwemveiligheid:

En als laatste let op de zwemveiligheid, zwem alleen op plekken waar aangewezen staat dat u er mag zwemmen.


Een geweldige vakantie begint met voorzorgsmaatregelen en veiligheid. Door deze tips in het achterhoofd te houden kunt u de kans op letselschade minimaliseren en genieten van uw welverdiende vakantie.


Vragen?

Letselschade opgelopen tijdens uw vakantie? Of heeft u vragen naar aanleiding van het voorgemelde? Neem dan contact met ons op, zodat wij in uw belang kunnen meedenken. Indien gewenst, kunt u een kosteloos oriënterend gesprek inplannen met één van onze gespecialiseerde advocaten.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page