top of page
  • Foto van schrijverBuro Letselschade

Arbeidsinspectie legt honderd gevaarlijke bouwplaatsen stil na inspectie


Vorige week werden op 140 van de 200 gecontroleerde bouwplaatsen overtredingen geconstateerd. Op honderd bouwplaatsen werd direct het werk stilgelegd door de arbeidsinspectie, omdat de overtredingen dusdanig gevaarlijk waren. Het ging vooral om installateurs van zonnepanelen en dakdekkers. Daarbij ontbrak het vaak aan middelen om valgevaar te beperken.


In de provincies Limburg en Noord-Brabant waren er opvallend veel overtredingen te zien. Een aantal kreeg ook een boete voor het overtreden van de Arbowet. Als er geen sprake was van direct gevaar, kregen de bedrijven alleen een waarschuwing.


Ongevallen met dodelijke afloop

Tijdens het leggen van zonnepanelen zijn er in de afgelopen drie jaar vijf ongevallen geweest met een dodelijke afloop. Een woordvoerder van de inspectie zegt: "Het is ontzettend triest dat het op sommige bouwplaatsen nog zo onveilig is.” De arbeidsinspectie pleitte twee maanden geleden nog voor meer aandacht voor het veilig installeren van zonnepanelen.

Letsel na ongeval

Van de ongevallen tijdens het leggen van zonnepanelen, viel er bij 80 procent van de gevallen een monteur van of door het dak. Bij de helft van de gevallen liep het slachtoffer een botbreuk op. 20 procent van de gevallen hield er hoofdletsel aan over waarbij het letsel bij 10 procent resulteerde in blijvend letsel.


Vragen?

Bent u ook slachtoffer van een bedrijfsongeval? Of heeft u vragen naar aanleiding van het voorgemelde? Neem dan contact met ons op, zodat wij in uw belang kunnen meedenken. Indien gewenst, kunt u een kosteloos oriënterend gesprek inplannen met één van onze gespecialiseerde advocaten.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page