top of page
  • Foto van schrijverBuro Letselschade

“Ik weet niet wie de dader is, hoe wordt mijn autoschade vergoed?“


Als u betrokken bent bij een verkeersongeluk waarna u letselschade oploopt, wilt u die schade uiteraard verhalen. Maar wat als u niet weet wie de veroorzaker is van uw schade? In dat geval kunt u, onder bepaalde voorwaarden, het Waarborgfonds Motorverkeer benaderen.


Wanneer kunt u beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer?


Als bij een ongeluk sprake is van een van de navolgende omstandigheden, kunt u onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer:

  • Een onbekend motorvoertuig;

  • Een bekend motorvoertuig, maar onverzekerd;

  • Een gestolen motorvoertuig;

  • De verzekering van de tegenpartij is failliet;

  • Een voertuig dat is vrijgesteld van verzekeringsplicht.


Claim indienen en de voorwaarden


Een voorwaarde waaraan u moet voldoen is dat u kunt aantonen dat u letsel hebt opgelopen en dit is veroorzaakt door een ander motorvoertuig. Dit kan bijvoorbeeld middels beeldmateriaal of een getuigenverklaring. Een andere voorwaarde is dat je zo snel mogelijk, in ieder geval uiterlijk binnen 14 dagen na het ongeval, probeert te achterhalen wie de veroorzaker zou kunnen zijn. U hebt dus wel een onderzoeksplicht. U doet er verstandig aan om het ongeval te melden bij de politie.


Heeft u vragen?


Neem vrijblijvend contact op met onze advocaten die gespecialiseerd zijn in verzekerings- en het aansprakelijkheidsrecht om te kijken of je in aanmerking komt voor een dergelijke schadeclaim. Of kijk voor meer informatie op https://waarborgfonds.vereende.nl/.


Comments


bottom of page