top of page
  • Foto van schrijverBuro Letselschade

"Ik had voorrang!"


Uit onderzoek van Diks verzekeringen en 112schade blijkt dat in de afgelopen vijf jaar “geen voorrang verlenen” de meest voorkomende oorzaak was van een verkeersongeluk. Op de tweede plek staat een zogenaamde kop-staartbotsing (hiervan is sprake wanneer een (motor)voertuig achterop een ander (motor)voertuig rijdt). Op plek drie staat een aanrijding met een geparkeerd (motor)voertuig.


Weet u wanneer u voorrang moet verlenen?

Volgens een eigen onderzoek van Veilig Verkeer Nederland kennen veel bestuurders de verkeersregels en borden niet goed. Bijvoorbeeld doordat ze het rijbewijs lang geleden hebben gehaald. Dit zorgt voor veel gevaarlijke situaties op de weg en verklaart ook dat het niet verlenen van voorrang de grootste oorzaak van een ongeval blijkt te zijn.


Letselschade

Bij meer dan 20% van de ongevallen is ook sprake van letselschade. De (letsel)schade als gevolg van een ongeval kan immaterieel en/of materieel zijn. Denk aan pijn en verdriet (immaterieel) of medische kosten (materieel) die gemaakt worden door een slachtoffer. Een ongeval kan enorm grote gevolgen hebben voor een slachtoffer en diens dagelijks leven.


Lockdown

Zoals al eerder vernoemd in een voorgaande blog is er in 2020 minder schade gemeld. In 2021 waren er wel weer meer meldingen en was het aantal gemelde schades / ongevallen bijna gelijk aan 2019. In 2021 zien we dat de stijging opgang kwam na de beëindiging van de lockdown.


Contact

Bent u betrokken geraakt bij een ongeval en heeft u letselschade opgelopen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.


Comentários


bottom of page