top of page
  • Foto van schrijverBuro Letselschade

Auto-ongeluk? U kunt uw schade straks op uw eigen verzekeraar verhalen

Bijgewerkt op: 25 jun. 2021

Schade die ontstaat door een auto-ongeval, dient u veelal te verhalen op de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval. Door een nieuwe regeling tussen verzekeraars kunt u binnenkort evenwel ook bij uw eigen Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) terecht.


De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft middels persbericht van 10 november 2020 kenbaar gemaakt dat zij toestemming geeft voor de regeling waarbij verzekeraars de schade onderling gaan verrekenen. Hierdoor wordt het voor slachtoffers sneller en eenvoudiger om schades aan motorrijtuigen af te handelen.


Het verkeersslachtoffer behoudt met de regeling wel de mogelijkheid om de schade rechtstreeks bij de aansprakelijke verzekeraar te verhalen. De betreffende verzekeraar alwaar de consument zich tot richt, zal bij een schademelding de consument steeds op de twee routes moeten wijzen (dat wil dus zeggen de schade verhalen rechtstreeks bij de verzekeraar van de tegenpartij of via de eigen verzekeraar). Keuzevrijheid van het slachtoffer blijft zodoende het uitgangspunt.


Naar verwachting gaat de nieuwe regeling medio 2021 in. Na een halfjaar zal de ACM bekijken of de regeling daadwerkelijk tot een verbetering heeft geleid.Buro Letselschade advocaat

Comentários


bottom of page