top of page
  • Foto van schrijverBuro Letselschade

Bekeuring voor mondkapjes aan de binnenspiegel

Bijgewerkt op: 25 jun. 2021


Bekeuring voor mondkapjes aan de binnenspiegel

In Luxemburg is het al zover, maar in Nederland nog niet. Al pleiten de motorrijders onder ons hier wel voor. Ze zijn bang dat als een mondkapje aan een achteruitkijkspiegel hangt zij als motorrijder minder snel gezien gaan worden. Het creëert een extra blinde vlek voor de automobilist.


Volgens de redactie van online motormagazine Motor.NL zorgen mondkapjes aan binnenspiegels voor gevaarlijke situaties. Ze vrezen overigens niet alleen voor motorrijders, maar ook fietsers, bromfietsers en voetgangers.


In ons buurland Duitsland wordt het ook afgeraden om het mondkapje aan de binnenspiegel te hangen. Volgens de ongevallendienst went u dan aan een bewegend object in uw gezichtsveld, waardoor u gevaar niet meer actief waarneemt. Geen goed idee dus.


In Nederland kunnen handhavers een bekeuring van 140 euro uitschrijven voor voorwerpen die bij de ruiten het zicht belemmeren van de bestuurder, maar dit is alleen in extreme gevallen. Een navigatiesysteem bijvoorbeeld mag wel gewoon in het zicht hangen. Er zal niet streng worden gehandhaafd, maar wellicht moet dit wel?Voor contact met ons? klik hier.


Comments


bottom of page